Minigolf

Minigolf Vantaan Megarangella

Ratagolf (kansanomaisemmin minigolf tai pienoisgolf) on golfin tapaan 18-reikäisellä radalla pelattava mailapeli. MegaRangen 18-reikäinen minigolfrata avattiin toukokuussa 2015. Rata on huolella suunniteltu, ja sen valmistaja on suomalainen Migora Wood Oy. Radan ympäristössä mahtuu liikkumaan väljästi ja iltapelejä varten alue on valaistu.

Rata sijaitsee alueen länsilaidalla, tietä tultaessa vasemmalla puolella. Minigolfradalle kuljetaan kahvion ja katosten välistä.

Tervetuloa pelaamaan!

Hinnasto (pelivälineet ja maksu Megarangen kahviossa)

Hintaryhmä Hinta
Aikuiset 7 €
Lapset 4 €
Perhe 20 €

Minigolf ohjeet

Pelin tavoitteena on golfin tapaan saada pallo lyötyä reikään mahdollisimman pienellä lyöntimäärällä.

  1. Pallo asetetaan aloituksessa aina lyöntipellille, johon on koverrettu piste pallon asettamista varten. On syytä pitää mielessä, että lyödessä valtteja ovat rauhallisuus ja tarkkuus, minigolf ei ole voimalaji.
  2. Vaakasuorilla radoilla lyömistä jatketaan aina siitä mihin pallo on jäänyt, jos pallo ei ole mennyt suoraan reikään. Mikäli pallo on lentänyt laidasta ulos jatketaan peliä siitä kohtaa mistä pallo meni ulos. Pallon lennettyä ulos tai jäätyä kiinni radan reunaan, sitä siirretään 20cm suoraan eteenpäin reunasta lyömisen helpottamiseksi (rajalinja tai 2 mailan lapamittaa).
  3. Kaikki nousevat radat lyödään aina lyöntipelliltä kunnes pallo on mennyt reikään tai ohittanut kokonaisuudessaan radan punaisen jatkorajan. Griinille ja radalle saa mennä seisomaan palloa puttailessa reikään.
  4. Laidoilla sekä esteillä kävely on ehdottomasti kielletty. Radoille ei saa astua mikäli ei itse ole lyöntivuorossa kyseisellä radalla.
  5. Rataa kohden käytetään korkeintaan 7 lyöntiä. Pistelaskukorttiin merkitään lyöntimäärä, jolla pallo saadaan reikään. Mikäli pallo ei mene reikään 6. lyönnillä, korttiin merkitään 7.
  6. Mikäli pallo liikkuu mailan liikkeestä, on kyseessä lyönti ja jokainen lyönti lasketaan. Liikkuvaa palloa ei saa lyödä, muutoin tuloskorttiin merkitään 7 lyöntiä.

Kuvia minigolfradalta